Redirecting to another URL

top of page

Rollespil i en kasse

Hvad er denne side?

Her kan man finde hjælp til at opsætte et rollespil.

Hvordan gør man?
1) Vælg et spil

2) Find lokation

3) Opret på SpilRollespil.dk 

4) Kontakt Bifrost for få tilsendt udstyr 

5) Afvikle rollespillet

Hvordan får jeg mere hjælp?
Vi hjælper gerne til at finde lokation, spillere mv.

Kontakt os på info@landsforeningenbifrost.dk

Du kan også finde uendeligt mange scenarier på hjemmesiden: https://alexandria.dk/

Antal spillere

15 - 50

20 - 32

20 - 42

10 - 25

6 - 12

3-4

10-50

Fokus

Relationer imellem pårørende og deres "afdøde"

Teenage relationspil med fokus på hieraki​

Mafia spil om magt og penge

Kompetitivt ”story telling”, komedie-spil

Humor, musik & dans.

Humor med vrede, had og aggression

Magisk skole

Varighed

 

5-6 timer

 

4-5 timer

2-3 timer

6 timer

2-4 timer

1-3 timer

1-6 timer

Titel

Dødt kød

Klassefesten

Gangster

Subantarctica

Superheltenes Verden

Naboerne

Den Magiske Skole

Dødt Kød

Deltagere: 15-50 spillere. 

Lokation krav: Flere små områder til 5-8 personer, samt et fællesområde.

Udstyrs krav: Udstyr til zombier.

Forfatter: Amanda Natalie Rasmussen.

Genre: Zombie møder hverdagen.

Fokus: Relationens udviklingen imellem roller, når en part bliver til zombie.

Det er et halvt år siden at zombieopstanden kom under kontrol. I troede ikke jeres egne øjne, da de døde rejste sig, men selv Stenstrup, jeres lille trygge landsby, blev ramt. Først regnede I med at det smittede, ligesom Svineinfluenza eller MRSA, men det her var anderledes. Det var kun folk, der allerede var døde, der kom tilbage, aggressive og blodstørstige. Mange civile blev såret eller dræbt. Andre greb til våben og holdt stand. Særligt Human Friheds Front, en militia dannet af hjemmeværnsfolk og andre frivillige, gjorde det af med mange af de udøde. 

 

Efter mange måneders kaos, evakueringer og zombieangreb, meldte statsministeren ud, at en ny behandling var blevet udviklet. Med daglige indsprøjtninger var det nu muligt at undertrykke zombietilstanden hos de ramte. Med medicinen kom deres gamle personlighed tilbage, og raseriet forsvandt.

 

Det er i hvert fald det, som myndighederne fortalte jer. De bad jer også om at kalde de behandlede zombier for “personer med Partielt Afdød Syndrom”. Men nu skal de Partielt Afdøde lukkes ind i jeres samfund igen. Rehabilitering kalder de det. Forsoning. Mange af de udøde boede jo i Stenstrup før deres død. De var familiemedlemmer, venner, kærester og ægtefæller.

 

Men hvad er de nu? Kan deres familier tage dem tilbage? Kan lokalsamfundet acceptere dem? Og hvad sker der med de Partielt Afdøde, hvis de glemmer at tage deres medicin?

dødt kød

Klassefesten

Deltagere: 20-32 spillere. 

Lokation krav: 1 rum hvor alle kan være. Gerne områder hvor spillerne kan 'snakke i krogene'.

Udstyrs krav: 1 spil kort. Gerne effekter til underbygge teenage-fest-stemning. 

Forfatter: Tyra Larsdatter Grasmo, Frida Sofie Jansen, Trine Lise Lindahl og Katrin Førde

Genre: 80'ernes ungdom.

Fokus: Teenage relationspil med fokus på hieraki​.

Klassefesten er et rollespil om at være en teenager. Om at passe ind og kende sin plads i hierarkiet. Du går i folkeskole; du ved hvem du er, hvad din sociale position er og vigtigst, hvem du gerne vil være. Dette er din første rigtige privatfest. Ingen forældre. Det er den vigtigste fest nogensinde, hvor alle kommer og alt kan ske.

Vi bruger et sæt spillekort til at vise skolens uudtalte, men alligevel åh-så-offentlige popularitets hierarki. Hjerterne er de populære piger, der bliver ledt af deres dronning. De seje fyre er sparerne. Klør er de alternative der interesserer sig for politik eller kultur. Til sidst har du ruderne – outsiderne og nørderne, som ingen kan lide og som holder sammen, fordi de ikke har andre.

 

Pointen med dette rollespil er at give spillerne en mulighed for at genleve både de gode og de dårlige følelser fra deres teenage-år, for at se situationen fra forskellige perspektiver. Og vigtigst af alt: At huske dengang følelserne og de små hverdagsbegivenheder var det vigtigste i hele verden.

klassefesten

Gangster

I byen Parma i år 1930 herskede 3 familier, disse 3 familier var magtfulde og kæmpede om retten til at styre byens gader. Det havde ført til mange blodige møder i gennem de sidste mange år, bl.a. om retten til at handle med stoffer og våben. Disse 3 familier lå i evig krig mod hinanden.

 

De herskede der for over forskellige del af Parma.

I den sydlige ende holdt familien Falcone til, de var ejer af et stort hestestutteri, og der bliv tit set store lastbiler der kørte op af grussti sent om natten.

I den nordlige ende af byen holdt familien Corleone til, de var ejer af et slagteri, der gik rygter om at det ikke kun var grise der blev slagtet her.

I den østlige ende af byen holdt Familien Luciano til, de var ejer at 4 store restauranter, mange skumle mennesker blive tit set her og andet en pizza og pasta blev solgt her.

 

Disse 3 familier søger hele tide ny og trofastes folk. så er du villige til at slutte dig til en af disse familier og kæmper for magt, stoffer, våben og penge. Så er det her scenariet du ikke skal gå glip af.

Deltagere: 20-42 spillere. 2 spilledere.

Lokation krav: 6 områder til forskellige funktioner.

Udstyrs krav:  

Forfatter: Brian Haarh og Ivajlo Holm-Jensen

Genre: Filmen Godfather

Fokus: Taktisk spil mod de andre familier

Ganster

Subantarctica

Deltagere: 10-25 spillere. 2 spilledere.

Lokation krav: 6 områder til forskellige funktioner.

Udstyrs krav:  

Forfatter: Mads Ahola, Hans Peter Spang Hartsteen, Birgitte Hollegaard, Mikkel Sander.

Omskrevet af Anders Berner & René Bokær.

Genre: Sci-fi.

Fokus: Kompetitivt ”story telling”, komedie-spil

Under isen styrer verdensleder jordens fremtid! Scenariet finder sted 100 år efter 3. verdenskrig, hvor vandene er steget og jordens opbygning som vi kender, er blevet ændret.
Til scenariet spiller man de forskellige verdens fraktioner, som lever i bunkeren Subantarctica. Bunkeren bliver drevet af styrker fra MAO (Military-justice Antarctic Organization), som sørger for ledernes sikkerhed.
Spillet går ud på at styrer det store verdenskort, hvor der kan overtages landområder. Vælge hvordan man vil udvikle ens verdensmagt. Holde propaganda taler og forhandle hemmelige aftaler.

subantarctica

Superheltenes Verden

Deltagere: 6-12 spillere. 2 spilledere.

Lokation krav: Et rum med plads til alle.

Udstyrs krav:  Ingen.

Forfatter: Maria Kolseth Jensen, Emma Edlund, Mohamed Rabah, Aleksandra Franskevich, Nastassia Sinitsyna & Emma Greve

Genre: Nutid.

Fokus: Humor, musik & dans.

“Superheltenes verden” er et set freeform scenarie. Scenariet er struktureret således der er mulighed for at spille det flere gange.

I scenariet spiller spillerne elever på en skole, der skal håndtere hverdagens problemer og udfordringer.

Eleverne bliver sat i situationer de ikke selv kan løse, hvorfor de bliver nød til at tilkalde deres superhelt der i en heftig dancebattle løser problemerne for dem.

 

Formålet med scenariet er at behandle seriøse problematikker og forsøge at løse dem ved hjælpe af humor, musik og dans. Det underliggende mål med scenariet er at lave et undervisende scenarie (Educational larp) uden at skære det ud i pap. Spillet kan spilles af førstegangs spillere, men det anbefales der er er par spillere med der har prøvet rollespil før.

superheltenes

Naboerne

Deltagere: 3-4 spillere.

Lokation krav: Intet særligt.

Udstyrs krav:  Intet særligt.

Forfatter: Johannes Daa.

Genre: Nutid.

Fokus: Humor, med vrede, aggressioner og had.

Naboerne handler om fire naboer, der hader hinanden. Det starter med småkonfrontationer og

ender med, at de forsøger at slå hinanden ihjel. Det er nabostridigheder, der får lov til at gå amok.

 

Ambitionen med scenariet er at få spillerne til at føle vrede, had og aggression gennem at rollespille deres usympatiske karakterer. Sidder spillerne efter scenariet forpustede tilbage, fordi de har været rasende, råbt, skreget og teet sig tosset, så er det godt!

naboerne

Den Magiske Skole

I Den Magiske Skole er man elev på en magisk skole, hvor man går til undervisning i fag som bæstologi og alkymi. Man er rivaler med de andre huse på skolen i kampen om at vinde Bragehornet ved at tjene flest point, udleveret af skolens lærestabel. Det er et scenarie der handler om at leve sig ind i det magiske univers, og de mysterier det involverer.

Deltagere: 10-50 spillere + et par lærer.

Lokation krav: Forskellige steder undervisningstimer.

Udstyrs krav:  Alt der kan skabe en magisk stemning.

Forfatter: 

Genre: Nutid, med magi.

Fokus: 

den magiske skole
bottom of page